PAPA:NOES

BIOGRAFIA

PAPA:NOES es va formar a finals de 1999 amb Albert Jordà (veu i guitarra), Gerard Mallorquí (bateria), Andrés Quiñones (guitarra) i David Morlà (baix), precedit per la carrera en solitari i inquieta del seu cantant. Amb un estil obert i poc convencional dins el terreny del pop-rock, comencen a experimentar amb l’electrònica sense fer-ne un ús desmesurat, però apte per a donar-li un tret diferencial a la banda. Incís que provocarà més tard que la banda ampliï la seva formació amb el teclista Àngel Santiago.

El març del 2000, graven la seva primera maqueta oficial amb la col·laboració a les mescles del guitarrista i productor Jordi Armengol, la qual els hi servirà entre altres coses per guanyar el VI Concurs de Maquetes Enderrock i oferir al públic català la força del directe que el grup desenvolupa en els seus concerts.

Dos anys més tard, el grup publica el seu àlbum de debut titulat “Mono” (Música Global, 2002) gravat a l’estudi La Fundació de Sabadell, amb la col·laboració entre d’altres del cantant Santi Balmes (Love of Lesbian) i del cantautor Lluís Llach. La presentació del disc els portarà a trepitjar escenaris com l’Espai, La Mirona, El Sielu i festivals com el Mercat de Música Viva de Vic, Senglar Rock i Rebrot entre d’altres. El número 174 de la revista Enderrock (abril 2010) considera la cançó “Ardent”, inclòs en aquest treball, com una de les “100 millors cançons del pop en català“. El juny de 2013, la mateixa revista, esmenta el disc en una selecció dels 200 millors àlbums de la banda sonora de la música en català dels últims vint anys (1993-2012).

Durant el 2004 el grup fa un parèntesi per treballar amb les cançons del pròxim disc. A finals d’any entren a gravar un altre cop als estudis La Fundació. La nova proposta musical de Papa:Noes és un so més enèrgic i directe, més cru i aspre, amb unes cançons molt naturals, de tall pop avantguardista. El segon dels treballs de la banda apareix l’any 2006 amb el títol “Segona classe” (Edicions Singulars, 2006) amb la col·laboració del músic Xavi Vidal (veus a la cançó “Silenci”). Els seus directes arriben a escenaris com el Senglar Rock a Lleida (2007) i les Festes de Sta. Tecla de Tarragona (2006). L’any 2007 el clip de la cançó “Tan real“, inclosa en aquest treball, va ser seleccionat pel portal Ritmes.cat com a Millor Clip de l’any i la revista Enderrock l’inclou al DVD editat en motiu dels seus Premis l’any 2008.

La trajectòria del grup acaba amb l’enregistrament d’una versió de la cançó “Els temps estan canviant” de Sau per a un disc de tribut d’aquesta banda editat per la revista Enderrock el febrer de 2009.

Papa:Noes ha compartit escenari amb bandes com Sidonie, Lori Meyers, i amb moltes altres de l’escena catalana.